Čišćenje laptopa od prašine

 Jedan od najbitnijih aspekata u radu Vašeg laptopa jeste da on bude redovno servisiran, tačnije da se uradi redovno čišćenje od prašine i zamena termalne paste. Ukoliko Vašem laptopu nije rađen servis čišćenja prašine, može doći do pregrevanja, usporenijeg rada, gašenja laptopa, seckanja snimaka na youtube, kao i mnogih drugih situacija za koje možda mislite da nisu alarmantne, a mogu dovesti do mnogo ozbiljnijih kvarova.

Komponente koje se pregrevaju su procesor, čipset i grafička karta, koje čine srce svakog laptopa.

Do pregrevanja laptopa dolazi usled uvlačenja prašine u rashladni deo, uvlačenja duvanskog dima kao i masnoća. Sva ta prljavština i čestice se zadržavaju na kuleru i rešetkama hladnjaka. Vremenom i termalna pasta koja se nalazi između procesora i hladnjaka se suši i ne sprovodi više toplotu. Termalne gumice koje se uglavnom nalaze na grafičkom čipu i memorijama oko čipa vremenom se suše, stvrdnjavaju i pucaju.

Problem sa temperaturama Vašeg laptopa se najčešće ispoljava u letnjim vrelim danima. Naravno to ne znači da zimi temperature laptopa ne treba proveravati i da treba čekati krajnji trenutak da uređaj krene da se gasi i rizikovati da dodje do većeg kvara. Preporučuje se da se usluga čišćenje laptopa od prašine sa zamenom pasta i gumica radi bar jednom godišnje i samo tada možete biti sigurni u dugovečnost rada Vašeg uređaja.
Redovnim čišćenje laptopa izbegavate nepotreban trošak kupovine stalaka za hlađenje laptopa koji inače ne može ohladiti laptop koji je zaprljan.

Moj Servis 011 Vam nudi uslugu čišćenja laptopa sa zamenom termalne paste i gumica po veoma povoljnoj ceni od samo 1700 dinara. Ukoliko Vaš laptop donesete kod nas u servis, naši serviseri će u najkraćem roku servisirati Vaš laptop i već istog dana ga možete preuzeti.

Redovnim donošenje Vašeg laptopa na servis u Moj Servis 011 garantuje Vam se dugotrajnost rada laptopa, komforniji rad i sigurnost da se laptop neće naprasno ugasiti baš onda kad Vam je najpotrebniji.

Šta spada u uslugu čišćenja laptopa:
• Čišćenje prašine sa hladnjaka
• Zamena termalne paste na procesoru, grafičkoj karti i čipsetu
• Podmazivanje kulera i reparaciju u ultrazvučnoj kadici ako je potrebno
• Čišćenja laptopa sa spoljne strane
• Provera temperaturi nakon izvršene usluge

Programi za proveru temperature:
SpeedFan
CoreTemp
HWINFO

Design by: WebBox Srbija