Popravka matične ploče / zamena kondezatora

Zamena kondezatora na maticnoj plociPopravka matične ploče

Neretko se desava da i potpuno nova matična ploča prestane da radi usled različitih kvarova. Naduveni kondenzatori prave problem i matična ploča prestaje da radi ili se čudno ponaša. Zamena kondenzatora ponekad rešava problem. Na matičnoj ploči takođe stradaju i tranzistori, kao i baterija. Zamena baterije rešava određene probleme sa biosom. Ukoliko Vam se stalno datum i vreme na računaru remete, znajte da je problem sa baterijom na matičnoj ploči.

Servis računara i laptopova Moj Servis 011  popravlja i servisira matične ploče svih proizvođača. Govorimo o  matičnim pločama desktop računara. Ako je reč o matinoj ploči na laptopu,  popravka je nešto komplikovanija zbog same konfiguracije, što zahteva više vremena za popravku.

Ukoliko primetite nešto od sledećeg:

  • Procureli kondenzatori na ploči
  • Oštećeno podnožje za CPU na matičnoj ploči
  • Stari BIOS ne odgovara
  • Često i prašina na matičnoj ploči može izazvati kvar,

javite se u servis racunara da bismo rešili Vaš problem.

Ukoliko popravka matične ploče nije moguća, predlažemo vam dve opcije:

  1. Kupovina nove matične ploče (garancija 2 godine).
  2. Kupovina polovne matične ploče (radna garancija 15 dana).

POLOVNA MATIČNA PLOČA DA ILI NE ?

Često puta su ljudi u nedoumici da li da se odluče za polovnu ploču  ili novu matičnu ploču. Razlika u ceni jeste često problem. Pristanak na polovnu ploču je lični izbor ali nije naivan. Pre svega zato što vam jasno stavljamo do znanja šta kupujete. Mi ne prodajemo polovne, a neispravne matične ploče. Ne prodajemo sumnjive matične ploče koje imaju naduvene kondenzatore ili druge skrivene kvarove. Takve matične ploče mi nosimo na reciklažu ili ih iskoristimo za delove.

Ukoliko se odlučite za novu matičnu ploču koja jeste uglavnom duplo pa i više od toga skuplja, ali ya nju dobijate garanciju od minimum dve godine a za neke modele ploča garancija ide i do 5 godina. Za nju Vam garantuje ovlašćeni servis da ukoliko dođe do bilo kakve neispravnosti da će Vam u garantnom roku zameniti ploču sa novom. Mi u tom slučaju nemamo odgovornost već se ona prenosi na ovlašćen servis ili uvoznika.

Dakle možemo zaključiti da je razlika u ceni i garancija najbitnija i najveća razlika u odabiru matične ploče. Naravno to ne treba da bude presudno jer i starost Vašeg rašunara trebati uzeti u obzir. Za bilo kakva dodatna pitanja i savete Vam stojimo na usluzi.

Design by: WebBox Srbija