Saveti

notebook, and two persons on white background

 

Nekoliko osnovnih saveta za bolji rad Vašeg računara:

1. Microsoft Corporation preporučuje “osvežavanje” operativnog sistema na 6 do 12 meseci.

2. Neophodno je da na Vašem računaru imate instaliran pouzdan antivirusni program koji je u skladu sa mogućnostima tj. konfiguracijom vašeg računara.

3. Svaki antivirusni program koji nema automatski update (ažuriranje) poželjno je manuelno ažurirati jednom nedeljno, a zatim skenirati računar.

4. Nije preporučljivo instalirati dva ili više antivirusnih programa koji imaju istu namenu, ali je poželjno kod naprednijih računara pored antivirusnog programa instalirati i antimalware program koji detektuje sitne viruse kao sto su “trojanski konj” ili “trojanac”.

5. Nikako nemojte koristiti optimizer-e, cleanere i druge slične programe koji navodno poboljšavaju, ubrzavaju i čiste vaš računar, jer oni u većini slučajeva brišu potrebne fajlove bez kojih računar ne može pravilno da funkcioniše.

6. Toolbarovi tj. trake sa dodacima za internet pretraživače su nepotrebni, a mogu i usporiti Vaš računar tako da vodite računa da kada instalirate ili download-ujete neki program odštiklirate instalaciju/download toolbara koji taj program nudi.
7. Ako Vam se pri paljenju računara sistem sporo “podiže” možete isključiti nepotrebne programe na sledeći način: (Start->Run->msconfig->Startup) i odštiklirajte nepotrebne programe, pritom strogo vodite računa da ne isključite važne programe.

8. Preporučljvo je da Hard Diskovi do 80 GB imaju jednu particiju, a da se na veće Hard Diskove formiraju najviše dve particije bez obzira na velicinu Hard Diska. Ukoliko imate dve particije sve programe instalirajte na particiju na kojoj je instaliran sistem, a lična dokumenta, slike, muziku i filmove skladištite na drugu particiju.

9. Međutim poželjno je da na svakoj particiji bude slobodno od 6 do 10 GB, u suprotnom računar može usporiti, blokirati, kočiti i slično.

10. Ukoliko imate instaliran Windows XP operativni sistem bitno je da isključite automatski update sistema, zato što on download-uje nepotrebne programe i nadogradnje, dok je kod Windowsa 7 poželjno da se sistem ažurira kada god je to moguće tj. kada su update-i dostupni.

Želite da kupite nešto novo?
Televizor, konzolu za video igrice, laptop, deskop, tablet, mobilni telefon.
Javite nam se! Mi ćemo Vam prijateljski pomoći. Predložiti najbolja moguća rešenja za najmanje uloženog novca. Mi smo mlad tim, i itekako smo upućeni u tehniku. Zašto biste plaćali Konzole za igrice po 400€ kad takavu istu možete kupiti po ceni od 250€. Zašto biste plaćali apple-ove telefone/tablete po 1000€ kad takav isti možete dobiti po ceni od skoro duplo niže. Zašto biste plaćali najpopularnije igrice za konzole 7999din kad takve iste možete dobiti po ceni od 4000din, i još mnogo primera.
Imate dilemu šta kupiti detetu za poklon?
Osmislićemo nešto za Vas, navratite.

Design by: WebBox Srbija