Zamena DC konektora

 

Ako imate problem sa uključivanjem laptopa, a prethodnos te možda primetili da VAm laptop gubi kontakt kod punjanja baterije kad mrdate punjač, verovatno imat eproblem sa DC konektorom u laptopu. Zbog sličnosti problema opis može da ukaže i na problem sa samim punjačem laptopa, najpre treba staviti ispravnipunjać u laptop i proveriti da li sa njim uređaj hoće da se upali i time najsigurnije možemo potvrditi da li je problem do punjaća ili DC konektora.

  Kod  nas u servisu radimo servis ili zamenu DC konektora već isti dan ili najkasnije za sutra. Prilikom servisa DC konekotra takođe ćemo Vam laptop očistiti od prašine i zameniti termalnu pastu i termalne gumice.
 Prilikom servis DC konektora ukoliko nije došlo do njegovog lomljenja već samo do “hladnog lema” DC ćemo učvrstiti ponovo ga prelemiti i napraviti ga da bude još čvršći od fabričkog. Ukoliko je DC konekotr polomljen stavićemo potpuno novi oreginalni DC konektor.
 Zamena DC konektora je jedan od kompleksinijih servisa iako deluje možda na prvi pogled jednostavno. Da bi se došlo do njega mora se rasklopiti ceo laptop i mora se voditi računa tokom njegovog skidanja da ne dođe do oštećenja ploče.

Neki modeli laptopa imaju DC konekotre koji se kače na kablić i kod njih nema lemljenja. Tu je najčeći kvar polomljeno ležište u kome DC konekotr stoji i servis takvog konekotra je nešto jeftiniji jer je potrebno samo reparirati kućište konekotra. Ako je sam konektor oštećen on jenešto skuplji u nabavci od običnih konekotra koji se leme na ploču.

Design by: WebBox Srbija