Zamena laptop tastature

Zamena tastature je jedan od najčešćih servisa na laptopu, a najčešći uzrok je polivanje laptopa vodom, koka-kolom, pivom, čajem ili sokom. Slatka pica poput djusa, sprite i ostalih sokova su najopasniji po Vasu tastaturu a i po ceo laptop.

Kada se laptop polije vodom, ona obično ispari posle nekog vremena kad se uredjaj osusi on se može normalno koristiti ( ponekad i tastatura sama ne bude oštećena), ako su preduzete sve mere za spasavanje polivenog laptopa.
Ako se desi da prospete tečnost po tastaturi laptopa, ODMAH ga okrenite naopako, isključite iz struje i izvadite bateriju! Ne čekajte da ga regularno ugasite kako se to inače radi. Posle polivanja laptopa nije poželjno paliti uređaj dok se ne otvori i ne proveri da nema ostataka tečnosti ili korozije u urđaju. Obrateite nam se i mi ćemo Vam očistiti laptop i bezbedno ga ponovo staviti u funkciju.

Laptop tastature se ne mogu popravljati jer se sastoje od nekoliko slojeva plastičnih folija sa mnoštvom kontakata, preko kojih su postavljeni tasteri sa svojim mehanizmima. Sve to je utisnuto u poklopac od lima sa donje strane, pa je praktično nemoguće to sve rasklopiti radi čišćenja ili popravke.
Kvar tastature se dešava i sam od sebe, a to ćete prepoznati time što bez vidljivog razloga neki tasteri ne rade. Može se pokušati sa čišćenjem kontakata na ploči i flet kablu od tastature, pa ako to ne pomogne, potrebno je zameniti tastaturu novom ili polovnom.

Na stanju imamo tastature ya skoro sve modele laptopa, a ono što nemamo vrlo brzo možemo nabaviti i ugraditi Vam. Cene tastatura se kreću od 25 do 40e za nove, a oko 10 do 20e za polovne.

Kliknite za kompletan cenovnik tastatura.

Design by: WebBox Srbija